Najnovije

Đoković prekida saradnju sa dugogodišnjim trenerima!

Novak Đoković objavio je danas da je u potrazi za novim pravcem u kome će se kretati njegova karijera te da prekida saradnju sa svojim dosadašnjim timom, Marian Vajda više neće biti njegov trener, kao ni fitnes trener Gebhard Phil Gritsch i fizioterapeut Miljan Amanović.

Novak Đoković

Svetski broj 2 je doneo takvu odluku nakon ispadanja u četvrt-finalu turnira u Monte Karlu. Sledeće nedelje, on će pokušati da zadrži svoju titulu na Mutua Madrid Open-u."Zauvek sam zahvalan Marianu, Gebhard-u i Miljanu za decenije prijateljstva, profesionalizma i posvećenosti mojoj karijeri", rekao je Đoković, u saopštenju na svom zvaničnom sajtu. "Bez njihove podrške ne bih postigao ove profesionalne visine.“"Znam da su u potpunosti sebe i svoje živote posvetili da mi pomognu da ostvarim svoje snove i uvek su bili moj pokretač. To nije bila laka odluka, ali smo svi osetili da nam treba promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naše prijateljstvo i neraskidive veze koje smo napravili kroz godine uzajamne ljubavi, poštovanja i razumevanja. Oni su moja porodica i to se nikada neće promeniti. "Vajda, koji je trenirao Đokovića od juna 2006. godine, rekao je, "Vreme provedeno sa Novakom čini se kao ceo život. Mi smo bili deo mnogih njegovih neverovatnih uspeha, mi smo živeli i disali za njegove snove. Dao sam sve što sam mogao kao trener i veoma sam ponosan na naše rezultate. Stigli smo do tačke u kojoj smo svi shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može učiniti mnogo više i siguran sam da hoće. "

Đoković je radio sa Gritsch-om  osam godina i Amanovićem  poslednjih 10 godina. Bivši Svetski broj 1 Boris Beker radio je kao trener Đokovića zajedno sa Vajdom od 2013. do 2016. godine.Srpska zvezda, takođe je rekao da neće žuriti sa odlukom o imenovanju novog trenera."Osećam se kao da je ovo novo poglavlje u mom životu", rekao je Đoković. "Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom i trenutno doživljavam kako je to kada krene u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na vrh jači i otporniji. Imam toliko poverenja u ovaj proces i zato ću uzeti vremena da pronađem pravu osobu sa kojom mogu da se povežem profesionalno."Ja sam bio na teniskoj sceni dovoljno dugo da znam kako da upravljam sa dnevnim rutinama i ne želim da žurim sa svojom odlukom. Trenutno ću nastaviti sam uz podršku svoje porodice i menadžmenta. Obavestiću javnost kada nađem pravu osobu, ali za sada vam hvala na podršci i razumevanju.“"Želim da nastavim u podizanju nivoa moje igre i izdržljivost i to je kontinuiran proces. Uživam u ovom putovanju. Osećam se kao da počinjem nešto novo ponovo i volim ovaj izazov. Ja sam lovac i moj najveći cilj je da ponovo nađem pobedničku iskru na terenu. " Izvor: www.atpworldtour.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA