Najnovije

TERORISTI NAVIRU SA SVIH STRANA: Branioci Deir Ez Zora ponovo primorani na nadljudske podvige! (VIDEO)

Islamska država (ID) izvodi sve masovnije napade na teritorije pod kontrolom Sirijske arapske armije (SAA) i dobrovoljačkih jedinica u istočnoj pokrajinskoj prestonici Deir Ez Zoru.

Deir Ez Zor (Foto: JuTjub, Pravda)

Danas je izveden novi masovni napad ID-a, a prema informacijama iz sirijske vojne komande, teroristi su pokušali da probiju liniju odbrane sa zapadne strane vojnog aerodroma, što je dovelo do teške osmočasovne borbe. Napad je konačno odbijen, a tokom borbi je ubijeno više od 60 terorista.
U isto vreme, artiljerijske jedinice koje se nalaze na aerodromu, dejstvovale su po položajima Islamske države u samom gradu, ali i u obližnjim mestima, dok su ruski i sirijski avioni zasipali teroriste na Panorami i planinama Tardeh. Sve veći broj terorista koji masovno napuštaju Raku i preostale delove pokrajine Alepo i Hama, sjatio se prema Deir Ez Zoru. I pored stlnog lova na konvoje ID-a, koji sprovodi ruska avijacija. Prema navodima lokalnih aktivista, u grad je pristiglo najmanje 1.000 kavkaskih džihadista koji se spremaju za još jednu veliku ofanzivu na delove grada koji odolevaju u okruženju ID-a još od 2015. godine.  Najverovatniji prvi cilj predstojeće ofanzive u Deir Ez Zoru biće vojna baza Brigada 137, preneli su džihadistički mediji.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA