Najnovije

ODNOSI SA MOSKVOM ĆE... Evo šta kažu ruski mediji o kandidaturi Ane Brnabić

Ruski mediji vest o nominovanju Ane Brnabić, prve žene i prve javno deklarisane pripadnice LGBT populacije, za mandatara srpske vlade ocenjuju kao izbor prozapadne osobe koja će udaljiti Srbiju od Rusije.

Ana Brnabić (foto: N1 printskrin)

Agencija Beta prenosi pisanje vladinog lista Rosijska gazeta da je ova kandidatura u "toj konzervativnoj zemlji i celom balkanskom regionu izazvalo nejednoznačnu reakciju". "Pored toga, taj predlog, po ocenama opozicije, pokazuje da predsednik izdaje nacionalne interese u korist zapadnim patronima", dodao je list. 
Ren TV navodi da "politički posmatrači smatraju da će ovo imenovanje približiti Beograd sa ostalom Evropom i udaljiti je od Moskve", prenosi agencija. 
RIA Novosti, pak navode, da "Brnabić ima reputaciju prozapadnog političara, a pri tom nije član vladajuće partije". 
Agencija Regnum naglašava da je ovo prvi put u istoriji srpske države da žena može da stane na čelo Vlade, prenosi Beta. 
A kao "posebnu pikantnost" u njenoj kandidaturi liberalna Nova gazeta ističe to što se Ana Brnabić otvoreno izjašnjava kao "pripadnica netradicionalne seksualne orijentacije". 
"U Srbiji i na Balkanu većina stanovništva se s neodobravanjem odnosi prema predstavnicima LGBT zajednice", dodaje list, javlja agencija Beta. A Vojislav Šešelj kaže da je Vučić ovim činom pokazao poniznost pred zapadnim silama, opširnije OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

"Rasime, brate Srbine...": Šešelj ćaska sa LJajićem i ministarkom Brnabić, ona se smeje
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA