Najnovije

IZVINJENJE ILI SUD: Janković i Šešelj zajedno ratovali u Bijeljini!? (FOTO)

Ćamil Duraković bivši načelnik opštine Srebrenica, i aktuelni predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici, gostujući u jednoj emisiji otkrio je da je “čuo da je lider Pokreta Slobodnih građana Saša Janković bio sa Vojislavom Šešeljom u ratu, u Bijeljini

Saša Janković (Foto: Medijacentar)

S druge strane Janković najavljuje tužbu, dok Vojislav Šešelj tvrdi da mu je bio saborac.
- Čuo sam to neformalno. Ali mi gledamo šta je sadašnjica i ako je neko doživeo katarzu kao on, ja lično nemam s tim problema. Ipak desi se da neko prikriva biografiju - rekao je Duraković.
Gostujući u emisiji Dan uživo na N1 televiziji, Duraković je između ostalog govorio o zvanicama koje dolaze 11. jula u Potočare, a osim Čedomira Jovanovića, pominju se Ana Brnabić i Saša Janković.
- Ako Majke Srebrenice pozovu nekoga specifično kao sa što je slučaj sa Čedomirom Jovanovićem i Sašom Jankovićem, koji je priznao genocid u Srebrenici - kazao je Duraković i nastavio:
- Bilo je inicijativa da se Saša Janković pozove i uputili smo prema MVP BiH inicijativu da se dođe do njega. NJemu je poslat poziv na email na koji niko nije odgovorio. Jovanović će doći sigurno, kao i prošle godine. On je dokazani prijatelj BiH - odgovorio je Duraković.

Na Durakovićeve izjave da je bio u ratu sa Šešeljom bivši zaštitnik građana Saša Janković odmah je odreagovao preko svog Tviter profila najavljujući da će ga tužiti.
- Izjavili ste gospodine Durakoviću groznu klevetu. Recite od koga ste “čuli”, da vas obojicu (oboje) tužim, ili se izvinite - napisao je Janković.

Sa druge strane, Vojislav Šešelj lider radikala upitan da li je Janković sa njim bio tokom rata u Bijeljini imao je drugačiji komentar.
- Pa kako nije bio sa mnom tamo? Saša Janković je čuveni četnički vojvoda, ratovao je skoro na svim frontovima. Gde god se on pojavi tu trava ne raste! Jednom zamalo Ćamila da uhvati i strpa u zarobljeništvo, jedva se Ćamil izvukao - rekao je Šešelj. Janković je izjavio da nije dobio poziv da ode u Srebrenicu 11. jula na memorijalni skup. On za Danas nije želeo da odgovori hoće li otići ako poziv stigne, istakavši da nije "spreman da spekuliše o tome".

Ćamil pljuno pa polizao

Bivši načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izvinio se Saši Jankoviću zbog svojih tvrdnji da je lider Pokreta Slobodni Građani Srbije bio u Bijeljini sa Šešeljem, početkom devedesetih godina. Duraković je juče rekao da se ne seća da je išta tvrdio. “Tvrditi i čuti su dve različite stvari, nije to moja tvrdnja. I on sam ako pogleda, a ne da gleda u naslov - videće da sam drugačije rekao. Ja jesam čuo, a ako on smatra da to nije istina, evo - ja se izvinjavam. Ali zaista sam čuo”, kazao je Duraković. ”Ko se našao uvređenim, je li, nije - ja sam rekao samo da sam čuo. Nisam tvrdio i nemam nameru da se nikome pravdam. Ja svoje vreme ne mogu trošiti na to. Mi to nismo izmislili”, rekao je. Duraković ipak nije želeo da saopšti imena “izvora” za te tvrdnje. “Ne bih eksplicitno iznosio imena. Izvori su iz Srbije, od ljudi koje mi poznajemo. Da li su oni izmislili to, ili pokušavaju da naruše kredibilitet gospodina Jankovića neka on to s njima rešava. Vi istražite to sada po Srbiji”, zaključio je on.
Pročitajte OVDE zašto je kraj slučaja Savamala najavljen za deset dana?
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Janković kaže da se u Srebrenici dogodio genocid.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA