Najnovije

KOLINDA SLETELA SA PORUKOM NA RUKAVU: A onda joj je Zorana krvnički stegla ruku (VIDEO)

Ni ćirilica ni latinica, nego glagoljica. Jedna reč koja je svima zapala za oko.

Kolinda sa porukom na glagoljici, Zorana joj steže šaku (foto: Jutjub printskrin)

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović jedna je od najvažnjih gostiju na inauguraciji novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a njen dolazak na aerodrom Nikola Tesla gde ju je dočekala Zorana Mihajlović bio je više od pukog susreta.
Osmesi i službeno rukovanje, kao i crveno-crna odevna kombinacija bili su prvi sa fotografija i snimaka sa aerodroma, ali i diskretna, kao modni detalj, poruka na rukavima sakoa.
Poznata po tome da njeni sakoi imaju slične detalje, koji se često analiziraju na diplomatskim skupovima, ovoga puta prva žena Hrvatske je u glavni grad Srbije donela poruku “LJUBAV“.
Upravo to na izvezenoj glagoljici piše crvenom bojom na krajnjim delovima rukava.
Zanimljivo, Kolinda je isti komplet nosila i tokom božićnog intervjua za Večernji list.
I tada je glagoljička poruka krasila sako Kolinde koja je danas u Beogradu pre inauguracije bila kod Aleksandra Vučića i tom prilikom istakla posebnu spremnost da se sprema za razgovor o zajedničkoj bezbednosti dve zemlje.
Kabinet Kolinin je ovako objasnio poruku na rukavima:
“Tekst koji je ispisan na rukavima sakoa kojeg nosi predsednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović napisan je na glagoljici, piše: LJUBAV, a delo je hrvatske dizajnerke”.
Očekuje se da Kitarović bude u drugoj odevnoj kombinaciji tokom same inauguracije, koja počinje u 19 časova.
Čelični stisak ruke  Na video snimku možemo zapaziti i kako su se dve dame rukovale, a stisak je bio reklo bi se čelični. Možete videti kako Zorana Mihajlović muški steže ruku predsednice Hrvatske, kao i da je taj stisak potrajao uz nekoliko jačih treskanja rukom. Izgleda da je Zorana bila inspirisana francuskim predsednikom Makronom koji je iz sve snage stegao Trampovu ruku prilikom posete američkog predsednika, i nije je ispuštao duže vreme. Rogozin je prvi od zvanica ušao kod Vučića, a šta je rekao tim povodom, čitajte OVDE. Izvor: Telegraf, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA