Najnovije

DŽIHADISTI SPALILI 5 FILIPINSKIH VOJNIKA! Ipak, ID izgubio gro ljudstva u borbama, sad ih je samo...

Žestoki sukobi nastavljaju da pogađaju grad Maravi, koji se nalazi na južnom ostrvu Mindanao, dok civili najteže podnose teret narastajuće krize.

Borbe na Filipinima (foto: jutjub printskrin)

Prema agenciji Amak, 13 vojnika vlade je ubijeno tokom sukoba u okolini Maravija u utorak dok je dodatnih 5 spaljeno živo, kada je Islamska država uništila njihovo oklopno vozilo, što je broj smrtno stradalih filipinskih vojnika uvećalo na 18 dana za taj dan.
S druge strane, filipinske oružane snage saopštile da su vratile 90 odsto grada pod državnu kontrolu zahvaljujući kontinuiranim operacijama protiv pobunjenika u kojima su se grupe povezane sa Islamskom državom, Maute i Abu, suočile sa nedosstatkom ljudstva. 
Potpukovnik DŽo-Ar Herera dodao je da su vladine snage još uvek bile u ofanzivi, ali je napredak bio otežan zbog snajpera ID.
Kada je džihadistička pobuna počela prošlog meseca, ID se pohvalila borbenim snagama oko 500 militanata. Sada se njihovi broje smanjio na samo 150 prema vojnim izvorima, dok je većina članova porodice Maute bila uhapšena ili ubijena. Efektivno, očekuje se da će se bitka za Maravi rešiti u narednih nekoliko nedelja. Obezglavljeni leševi džihadista leže u pustinji, uznemirujući video možete pogledati OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bombardovanje Maravija iz aviona filipinske vojske
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA