Najnovije

SVETSKO BIBLIJSKO DRUŠTVO UPOZORAVA NA POVRATAK HRISTA: Kraj sveta će se dogoditi u nekoliko narednih godina?!

Apokalipsa dolazi i kraj sveta će se desiti 2021. godine, kažu hrišćanski teoretičari zavere koji veruju da smo na ivici uništenja civilizacije.

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Svetsko biblijsko društvo veruje da će se svet završiti u ili pre 2021. godine, sa Isusovim povratkom do 2028. godine posle apokalipse.
U nizu knjiga, predsednik Svetskog biblijskog društva, dr Kenton Bešor, istakao je svoje prognoze za predstojeće uznesenje, i veruje da je to počelo skoro pre jednog veka.
U biblijskom smislu, dr Bešor tvrdi da je Drugi svetski rat i rađanje Izraela označilo početak kraja za čovečanstvo.
U svojoj knjizi “Kada će se uznesenje dogoditi?,“ teolog piše: “Priča o drvetu smokve je proročanstvo o ponovnom rođenju nacije Izraela.“
On objašnjava: “Grčki izraz “panta tauta“ koji u prevodu znači “sve te stvari,“ odnosi se na početak porođajnih bolova (Matej 24:8).
- Isus je rekao, u stvari, da kada vidite porođajne bolova – Prvi i Drugi svetski rat i glad, pomor i zamljotrese - znaćete da je njegov povratak blizu. Grča reč “genea“ u pravodu znači “generacija.“
- To bukvalno znači “rođeni. Isus je reako da će “rođeni“ (izraelski narod) postojati kada se On vrati.
Dr Bešor dodaje: “Sedam glavnih znakova je već ispunjeno, pet glavnih znakova je trenutno ispunjavaju, i još 15 znakova tek treba da bude ispunjeno.“
- Oni koji gledaju su poslušne sluge Gospoda. Gospod Isus nam je naredio da pratimo njegov povratak.
On takođe predviđa rat, sa Izraelom u centru suprotstavljanja većim nacijama kao što su Iran i Rusija, dok će druge religije osetiti Božiji gnev.
Dr Bešor: “Kada ovi narodi krenu protiv Izraela, Bog ne samo da će poraziti ove vojske, nego će poslati vatru na Rusiju i Iran i one koji “borave sigurno na ostrvima“.“
“Ja to vidim kao uklanjanje islamskog prisustva. Tako da je to veliko čudo koje će izazvati mnoge da se okrenu Gospodu.“ Bog posebno čuva ljude sa ovim imenima. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: webtribune 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pre 10 - 15 godina Starac Josif besedi o proročanstvima svetogorskih staraca i stanju pred kraj sveta
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA