Najnovije

Pobunjenici prekršili primirje u severnoj Hami, SAA žestoko odgovorila!

Pobunjeničke snage sa sedištem u selu na severu Hame prekršili su rusko-tursko-iransko posredovan deskalacijski sporazum za to područje, tako što su granatirali konvencionalnom artiljerijom i raketama GRAD.

Hama (Foto: Jutjub/Pravda)

Projektili su pogodili položaje Sirijske Arapske Armije oko punkta Zaleen i grada Salhab na jugozapadu.
SAA je odgovorila granatiranjem gradova Al Latamaneh i Kafr Zita koji su pod kontrolom “pobunjenika” u severnoj Hami. Informacija pristigla pre dva sata potvrđuje da granatiranje od strane SAA još traje.
Ranije ove nedelje, pobunjenici su raketirali termoelektranu Mahardeh, te toliko oštetili objekat da sada nije u upotrebi. Rezultat ovih terorističkih akcija bio je nedostatak struje koja se mogla osetiti po čitavom zapadnom delu Sirije.
Nakon što su pobunjenici granatirali termoelektranu Mahardeh, SAA je izdala upozorenje pobunjeničkim frakcijama da će uzvratiti na bilo kakvo kršenje sporazuma o deeskalaciji. 
Ovaj najnoviji artiljerijski odgovor SAA ukazuje na nameru da je spremna da uradi upravo to.
Borbe za osiguravanje koridora do Alepa nastavljaju se nesmanjenom žestinom, SAA je saterala džihadiste u "džep", pogledajte OVDE fotografije i mapu.
Izvor: Amn/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tigrove snage Sirijske arapske armije očistile su put Itrija-Resafa od terorista Islamske države, čime je zaokružena kontrola nad čitavim prostorom istoka pokrajine Alepo.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA