Najnovije

IZETBEGOVIĆ UVREĐEN: Alija u Handžar diviziji? Bio je partizan, tužiću Dodika!

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da će tužiti predsednika RS Milorada Dodika zbog njegove izjave o Aliji Izetbegoviću.

Bakir Izetbegović (Foto: Sinhua)

Dodik je ranije izjavio da je Alija Izetbegović služio vojsku u Handžar diviziji.
"Alija je bio regrutovan u partizansku vojsku, a Dodik će svoje tvrdnje dokazivati na sudu", poručio je Izetbegović, prenosi portal Faktor.ba
Izetbegović se u kakanjskom Domu kulture obratio velikom broju prisutnih na svečanoj akademiji povodom 27. godišnjice osnivanja Opštinske organizacije SDA Kakanj. 
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u nedelju da je snimanje filma o životu Alije Izetbegoviće samo način da se "opere njegova biografija". 
Dodik je rekao da je politika Alije Izetbegovića bila "politika smrti za mnoge Srbe, politika muslimanskog nacionalizma i ekspanzionizma na ovim prostorima". 
Alija Izetbegović je, kako je kazao Dodik, napisao Islamsku deklaraciju i bio je poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svetskom ratu. 
"Imajući u vidu sve to i činjenicu da je Aliju Izetbegović, kako je saopštio Haški tribunal na dan njegove smrti, samo smrt sprečila da završi u Haškom tribunalu i odgovara za zločine, ovo vidimo kao način da se opere njegova biografija", rekao je Dodik, prenela je RTRS. 
Ambasada Turske u BiH je nedavno saopštila da će turska državna televizija TRT snimiti u BiH seriju o Aliji Izetbegoviću, a planirano je da snimanje serije traje 75 dana.
Pročitajte OVDE šta je rekla ćerka Radovana Karadžića na vest o snimanju filma o njenom ocu Radovanu.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bakir Izetbegović kaže da Milorad Dodik ruši institucije BiH.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA