Najnovije

ŠIPTARSKA EUFORIJA: Kako Albanci reaguju kad neki Srbin izjavi da je Kosovo nezavisno (FOTO/VIDEO)

Retko koji Srbin je spreman da izjavi da je Kosovo nezavisno zato i kada se desi takva izjava na Kosovu i Metohiji i u Albaniji, među šiptarskim medijima, nastaje prava eufotrija. Šiptarski mediji ovakve izjave Srba prenose na udarnim mestima čak i kada ne dolaze od relevantnih političkih činilaca.

Albanci (Foto: Sinhua)

Izjava pisca Aleksandra Dikića data u emisiji "Duhovna trpeza" u produkciji "HelmCast" da je Kosovo ne zavisno i da od njega ne treba praviti srpsku Gazu izazvala je dosta negativnih reakcija u Srbiji ali i pravu euforiju i zadovoljstvo na Kosovu i Albaniji među Šiptarima.

- Nijedan zakon izglasan u Beogradu ne važi na Kosovu i Metohiji. Kosovo je nezavisno. Kad kažem nezavisno, mene ne zanima preambula Ustava, to je samo mrtvo slovo na papiru. Mene zanima da zakon koji je izglasan u Beogradu bude primenjivan u Đakovici,  Uroševcu, Dečanima, tada ću znati da mi živimo u istoj državi. Ako toga nema, ako nijedan dinar ne uđe u budžet Srbije, onda mi nismo ista država. Ako nijedna „pokrajinska“ institucija ne koordinira sa centralnom vlašću u Beogradu, nismo ista država. Dakle, Kosovo je nezavisno od Srbije. Nažalost.  Da li mi možemo da se borimo za promenu tog statusa, otvoreno je pitanje. Možemo da se borimo. Možemo zamrznuti konflikt. Ali moramo da budemo svesni posledica toga“ – rekao je Dikić.

- Ne možemo na Kosovu i Metohiji praviti srpsku Gazu niti koncentrovane logore s bodljikavom žicom. Ako nemamo naroda tamo, nemamo ni državu“ – rekao je, između ostalog TV HelmCast Aleksandar Dikić. NJegova izjava gotovo da nije izazvala reakciju u srpskim medijima ali je prošla zapaženoo u šiptarskim. Više od deset medija na Kosovu je prenelo ovu vest sa najpozitivnijim komentarima, među kojima je i "Gazetaekspress" najčitaniji novinski sajt na Kosovu i u Albaniji. Zašto NATO i EU odgovara Vučić na vlasti u Srbiji pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Gostovanje urednika Pravde Igora Marinkovića u emisiji "Politikon" u produkciji "HelmCast".
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA