Najnovije

UDARI PENTAGONA NE PRESTAJU: Pustili hordu džihadista iz Jordana! Usledio žestok kontranapad sirijskih snaga! (FOTO/VIDEO)

Jučerašnji napad iz vazduha samo je jedna u nizu provokacija SAD-a u Siriji, na koje Damask i Moskva, za sada, odbijaju da reaguju.

SAA protiv džihadista na granici (Ilustracija: Pravda)

"Armija slobodnih plemena" (DŽejš Ahrah al Ašajer), jedna od džihadističkih organizacija koje još uvek uživaju punu podršku SAD-a, obajvila je pre dva dana početak ofanzive protiv Sirijske arapske armije (SAA) na severu pokrajine Suvajda. Prema tvrdnjama ove organizacije, tokom prva dva dana već je osvojen veći broj kontrolnih punktova na sirijsko-jordanskoj granici, a zarobljeno je i 15 vojnika SAA koji su prikazani na fotografiji.
US-backed Militants Launche Attack Against Syrian Army From Jordanian Territory

Kako navode, u operacijama, američkim protivtenkovskim raketnim sistemima TOV uništen je jedan tenk i jedno oklopno vozilo SAA. Sa druge strane, izvori iz Sirijske armije tvrde da je iznenadni napad "Slobodnih plemena" pokrenut sa teritorije Jordana. Ovo su potvrdile i njihove džihadističke "kolege" iz organizacije "Lavovi Istočne armije" (DŽejš Usud al Šarkija), sa kojima "Slobodna plemena" dele američku kantinu u Jordanu. "Lavovi" tvrde da nisu bili obavešteni o ovim operacijama unapred, ali da su im se priključili, takođe, prodirući do severa sirijske pokrajine Suvajda iz Jordana. Ovakav potez američke komande očigledna je reakcija na sve očigledniju mogućnost ostvarenja dobrih odnosa Sirije i Jordana, o čemu više možete da saznate OVDE. Medijsko krilo Hezbolaha, kasno večeras po lokalnom vremenu, izdala je snimak i kratko saopštenje u kom tvrdi da su sve pozicije SAA, koje su izgubljene prethodnih dana u pograničnom području sa Jordanom, vraćene pod kontrolu snaga lojalnih Damasku.
Sirijska vojska na pragu je ulaska u mesto Hmejmim, koje otvara još jedan ulaz u pokrajinu Deir Ez Zor. Snimke iz žestokih borbi koje se vode na tom rontu pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Žestoke borbe vode se i na planinskom masivu Kalamun:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA