Najnovije

„Krvava klešta“: Sirijska i libanska vojska u ofanzivi (VIDEO)

U području Palmire u pravcu Dejr el Zora kreće se 18. motorizovana divizija. „Tigrovi“ nastupaju u pravcu naftnog polja Šaer, sirijski specijalci su stegli obruč oko militanata ID u području Akerbata.

Sirijska i libanska vojska u ofanzivi (Foto: Jutjub)

Sirijska vojska je ove nedelje počela ofanzivu u pravcu libanske granice. Severno od Damaska još uvek postoje enklave koje su zauzeli militanti ID. One se nalaze iznad puta Homs—Damask, čime okupljaju značajne vladine snage.
Istovremeno sa operacijom sirijske vojske počela je ofanziva libanskih oružanih snaga. Severno od nekada nemirnog Zabadanija protežu se obronci planina Kalamun.
„Beživotna planina opaljena suncem samo ponegde je ispresecana oazama. Upravo za takve oaze se drže militanti. Ofanziva sirijske vojske počinje sa artiljerijskom pripremom. Ovaj deo fronta je prilično tih, teroristi imaju malo teškog naoružanja, zato strane mogu da se zbliže na minimalno rastojanje. U takvim uslovima idealni su teški mitraljezi koji teraju protivnika da legne i pružaju mogućnost sirijskoj pešadiji da se približi militantima“, rekao je novinar televizije „Zvezda“.
Nakon rasformiranja ove enklave u području Damaska i na čitavom jugu Sirije ostaje poslednja enklava militanata ID u području rezervoara Bejt DŽin. Kako elitni "Tigrovi" gaze džihadiste u sirijskoj pustinji pogledajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA