Najnovije

DAČIĆ PRIMIO ČEPURINA I KINEZE: Šef srpske diplomatije danas razgovarao sa predstavnicima dve supersile (VIDEO)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Čepurin kod Dačića (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)

Kako je navedeno iz Ministarstva spoljnih poslova u razgovoru je postignuta saglasnost oko planova političkih kontakata visokih zvaničnika Srbije i Ruske Federacije u narednom periodu. Razmotrene su takođe i perspektive dalje svestrane saradnje, sa posebnim akcentom na aktivnostima usmerenim za unapređenje ekonomskih odnosa dve zemlje.

Sa kineskim kandidatom za predsednika Uneska

Ranije danas, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se i sa dr Ćian Tangom, kandidatom Kine za poziciju generalnog direktora Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu – Unesko. Dr Ćian Tang je predstavio svoje prioritete i viziju rada Uneska, koje planira da sprovede ukoliko bude izabran na čelo ove značajne organizacije. Sastanak, kome je prisustvovao i kineski ambasador u Beogradu Li Mančang, bio je i prilika da kandidatu za poziciju generalnog direktora Uneska ukažemo na prioritete Republike Srbije u saradnji sa ovom organizacijom, kao i da posebno istaknemo naše aktivno zalaganje protiv politizacije rada Uneska, rekao je Dačić. Obostrano su konstatovani izrazito prijateljski i veoma razvijeni odnosi dve zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu. Zašto je Vučić poskidao sopstvene slike sa zidova, saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako nas oni vide: Mala reportaža mladih kineskih turista iz proputovanja kroz Srbiju
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA