Najnovije

DAČIĆ BESAN ZBOG IZJAVE PLENKOVIĆA: Evo šta mu je naš ministar odgovorio!

Prvi potpredsednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić oštro je danas reagovao na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića povodom godišnjice akcije "Oluja" porukom da se tako ne grade dobrosusedski odnosi, već povampiruje antisrpska histerija u Hrvatskoj.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Planković je danas izjavio da se danas obeležava dan odbrane od "velikosrpskog režima", kada je "slomljen san o Velikoj Srbiji", a akcijom "Oluja" sprečena "nova Srebrenica" u Bihaću.
"O kakvoj velikosrpskoj politici govori hrvatski premijer Plenković, kada je Hrvatska proterala vise od 250 hiljada i ubila više hiljada svojih građana?", pita Dačić i podseća da je srpski narod bio konstitutivni narod Hrvatske, i da su Srbi na toj teritoriji živeli vekovima, a danas ih ima manje od pet posto.
"Posebno je licemerno tvrditi da su time sprecili novu Srebrenicu, što znaci da su unapred ubijali svoje građane, Srbe iz Hrvatske", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.
Posebno je bezobzirno, kaže potpredsednik srpske vlade, da takve poruke dolaze od hrvatskog režima, koji se, kako ističe Dačić, nije distancirao od genocidne ustaške fašističke vlasti iz Drugog svetskog rata.
"Zato je i ustaša Tompson deo državnog obeležavanja Oluje, najvećeg etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata", primećuje Dačić i zaključuje:
"Tako se ne grade dobrosusedski odnosi, tako se ne zakopavaju ratne sekire, tako se samo povampiruje antisrpska histerija u Hrvatskoj". Pre Dačićeve izjave prethodilo je obraćanje zvaničnog Zagreba usmereno Srbima. Pogledajte OVDE šta su nam poručili. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je izgledalo prošlogodišnje obeležavanje Dana sećanja u Busijama:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA