Najnovije

I ZORANA SE OGLASILA: "Mi tugujemo, a oni pevaju"

Srbija tuguje i seća se više od 2.000 poginulih civila i 250.000 proteranih Srba iz Hrvatske u najvećoj akciji etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata.

Zorana Mihajlović (Foto: JuTjub)

S druge strane, Hrvatska peva i slavi Dan oslobođenja, saopštila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.
Mihajlović je, povodom dana sećanja na prognane Srbe iz Hrvatske u akciji "Oluja", navela da u Srbiji danas ođekuju crkvena zvona, u Hrvatskoj peva Tompson. 
"To je slika naših odnosa posle 22 godine od akcije “Oluja”, tako će ovaj dan po svoj prilici izgledati i u godinama pred nama", navela je ona u saopštenju. 
Mihajlović je istakla da bi bilo dobro da svih ostalih dana Hrvatska i Srbija više rade na rešavanju otvorenih pitanja. 
"Da Hrvatska reši imovinska i sva druga prava prognanih Srba, da zajedno rešimo probleme kulturnih dobara, granice i sudskih procesa. Da mi uradimo sve što možemo da građani Srbije i Hrvatske još bolje i više sarađuju i imaju bolju budućnost", poručila je Mihajlović. 
Mihalović smatra da će, kada ovi problemi budu rešeni, neke nove generacije Srba i Hrvata moći bez ikakvog opterećenja da sednu i razgovaraju i o tome kako na drugačiji način obeležiti “Oluju”, jer "nijedna suza koja se prolije sa bilo čije strane ne predstavlja razlog za slavlje". Pogledajte OVDE kako su mladi Hrvati uputili izvinjenje zbog "Oluje". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je pala Krajina:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA