Najnovije

TIGROVI JURIŠAJU UZ OBALU EUFRATA: Oslobođena dva grada na severu Deir Ez Zora! (VIDEO)

Tigrove snage Sirijske arapske armije (SAA) i "Sinovi Rake" izvršili su munjevit juriš duž zapadne obale Eufrata na severu pokrajine Deir Ez Zor.

Operacijom komanuje Suheil al Hasan - Tigar (Ilustracija: Pravda)

Nakon žestokih borbi sa teroristima Islamske države, sirijske snage preuzele su kontrolu nad gradovima DŽaber i Kamisija, upotpunivši time obruč oko najsnažnijeg uporišta ID-a u ovom području, grada Maadan.
Maadan, koji se nalazi na 65 kilometara od grada Deir Ez Zora, jedan je od malobrojnih preostalih čvrsto utvrđenih terorističkih bastiona duž autoputa M5, koji stoje na putu SAA u nastojanju da se probije dvogodišnja opsada Deir Ez Zora, sa severne strane. SAA na 4km od Maadana:
U ovim operacijama sirijske snage imaju snažnu podršku ruske avijacije, koja je samo tokom jučerašnjeg dana izvršila preko 20 udara iz vazduha na položaje ID-a u Maadanu. Prema poslednjim izveštajima, osim pomenuta dva grada, SAA je zauzela i silose Maadana koji se nalaze na južnom obodu grada, odakle će, najverovatnije, u narednim satima otpočeti i ofanziva na teroristički bastion. Prema planovima Sirijske armije, Tigrove snage i plemenski ratnici pokrajine Raka trebalo bi da stignu do Deir Ez Zora najkasnije za dva meseca. Osim sa severa, sirijske snage prodiru prema Deir Ez Zoru i iz pravca Palmire, gde je, posle vomesečne borbe juče oslobođen grad Al Sukna, o čemu više možete da pročitate OVDE, ali i sa juga, duž granice sa Irakom, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Od poletanja do isporuke: Operacija ruskih bombardera u Raki:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA