Najnovije

OSLOBOĐEN MAADAN: Tigar i njegove snage očistili ceo teroristički džep za jedan dan i već jure na drugi front! (VIDEO/MAPA)

Tigrove snage Sirijske arapske armije (SAA) rasturile su poslednja teroristička uporišta na zapadnoj obali Eufrata u pokrajini Raka i očistile međupokrajinsku granicu između Rake i Deir Ez Zora.

Tigar u Maadanu (Ilustracija: Pravda)

Tigrove snage i njihovi saveznici, pre svega razni sirijski dobrovoljački odredi, izvršili su danas juriš na Maadan, koji je zauzet nakon kratke, ali žestoke borbe sa teroristima, preneli su sirijski pro-vladini izvori. Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija generala Suheila al Hasana - Tigra, prilikom ulaska u Maadan.

Nakon brzog oslobođenja Maadana, Tigrove snage nisu dozvolile predah teroristima, pa su nastavili da ih gone kroz okolna sela, koja su redom i oslobađana. Prema nekim informacijama, reč je o više od deset sela koja su oslobođena u ovom naletu. Tokom ove akcije, došlo je i do susreta Tigrovih snaga sa dobrovoljačkim odredima koji su čuvali ranije oslobođene teritorije Rake od napada terorista Islamske države. Pogledajte snimak njihovog susreta u okolini Maadana: Udružene snage nastavile su operaciju čišćenja područja od terorista, koji svoj poslednji otpor pružaju u okolini sela Ganim Ali.  Ovim prodorom ostvaren je važan strateški cilj, potpuno oslobođenje puta Raka-Deir Ez Zor, čime je u potpunosti ostvaren zadatak koji je sirijska komanda zacrtala početkom godine - obezbeđivanje svih glavnih putnih pravaca i čvorišta centralne Sirije.

Prema poslednjim informacijama, glavnina Tigrovih snaga koja je učestvovala u ovoj munjevitoj operaciji, izvršenoj za svega 48 sati, već je krenula nazad prema Deir Ez Zoru i pokušaće da oslobodi najveće naftno polje "Omar" pre nego što u njega upadne kurdsko-američka koalicija.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA