Najnovije

KONVOJ TERORISTA UPAO PREKO ZAPADNE GRANICE: Podignuta avijacija, eve su ih spalili (VIDEO)

Egipatsko Ministarstvo odbrane objavilo je da je njihova avijacija izvela niz udara na grupe terorista koje su iz Libije ušle na teritoriju ove zemlje. Veruje se da je reč o borcima Islamske države.

Egipatska acijacija (Foto: Jutjub)

U vazdušnim udarima uništeno je najmanje 10 vozila natovarenih oružjem i municijom, a broj ubijenih terorista je nepoznat. U saopštenju se navodi da je vojska Egipta imala dojavu u planiranom upadu terorista. Poslednjih meseci učestali su upadi terorista u Egipat prego njegove zapadne granice. Teroristi ID pokušavaju da dostave oružje i pojačanja svojim terorističkim ćelijama na Sinaju i u egipatskoj pustinji. Upadi ID u Egipat su se pojačali nakon poraza te terorističke organizacije u Siriji, Iraku i Libiji. Podsećamo da je vojska Egipta 25. septembra ubila 6 terorista, a zarobila 25 na severu Sinaja i da je u napadu uništeno šest vozila pripremljenih za samoubilačke bombaške napade.

Egipat poslednjih meseci tesno sarađuje i sa Rusijom na polju borbe protiv terorizma a nedavno su održane i zajedničke vojne vežbe. O velikoj ruskoj pobedi nad američkim tajnim službama u Siriji čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Propali napad ID na severozapad Deir Ez Zora.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA