Najnovije

DŽIHADISTI POSUSTAJU: Slom kontraofanzive i juriš sirijskih snaga u Alepu i Idlibu! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) i njeni savezici izvršili su danas dobro pripremljeni napad na skrivene lokacije Hajat tahrir al Šama (HTŠ) na jugu pokrajine Alepo.

Idlib - Alepo (Ilustracija: Pravda)

Nakon ove operacije izvršen je juriš na brdo Al Šahid, koje je uz snažnu podršku artiljerije i avijacije brzo oslobođeno od džihadista HTŠ-a, što je omogućilo SAA vatrenu kontrolu nad 15 kilometara ravnice koja se prostire između severnog kraka napada i baze Abu Duhur.
Medijsko krilo Hezbolaha objavilo je video-reportažu iz ove operacije: Osim toga, SAA je uspela i da nastavi sa žestokim otporom združenim snagama džihadista koji su već 5 dana u kontraofanzivi na bok južnog kraka prodora sirijskih snaga prema aerodromu Abu Duhur. Prema navodima sirijskih medija, vraćena je kontrola nad brdom Marak i u toku je artiljerijska priprema za napad na grad Kuvajn. Sudeći po današnjim izveštajima koji pristižu sa ovog fronta, ali i po sve manjem broju snimaka, kontraofanziva džihadističkih snaga vidno gubi na snazi, a njihove snage već počinju sa međusobnim optužbama ko je kriv za još jedan fijasko koji doživljavaju. U prilog tome svedoči i podatak da su se "opozicioni" mediji danas ponajviše bavili dejstvima ruske avijacije na ovom frontu, o čemu više možete da pogledate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA