Najnovije

Aleksandar Šešelj u Savetu Evrope: Evropska unija ponižava Srbiju! (FOTO/VIDEO)

Završnog dana plenarnog zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope član srpske delegacije, narodni poslanik i potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj poručio je u svom izlaganju da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju status građana drugog reda, te da su nedavne šiptarske provokacije na račun srpskog naroda sprovedene uz nedvosmislenu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i drugih evropskih institucija.

Aleksandar Šešelj (Foto: Srpska radikalna stranka)

Šešelj je naveo da je potpuno neprihvatljiv uslov koji se stavlja pred Srbiju – da prizna tzv. republiku Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos rezoluciji 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju.

On je izneo ubeđenje da srpski narod nikada neće prihvatiti poniženja i da se neće pomiriti sa okupacijom i činjenicom da se na srpskoj teritoriji stvara teroristička država u kojoj cvetaju trgovina narkoticima i ljudskim organima. Samim tim, naveo je Aleksandar Šešelj – Srbi nikada neće menjati svoju teritoriju za članstvo u Evropskoj uniji i Srbija nikada neće postati član ove zajednice.

Hašim Tači ostao bez svog najvažnijeg savetnika. Detalje pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Aleksandrom Šešeljem, sinom Vojislava Šešelja, lidera SRS 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA