Najnovije

Baltička flota sa ruskim komandosima krenula prema severnom Atlantiku, a razlog je...

Grupa ratnih brodova ruske baltičke flote otputovala je na dugačko putovanje u severnom Atlantiku, izjavio je u ponedeljak predstavnik za medije flote Roman Martov.

Vežbe Baltičke flote (Foto: Jutjub)

"Grupa ratnih brodova Baltičke flote krenula je na putovanje u udaljene vode da bi ostvarila planiranu misiju u severnom Atlantiku. Na krovu korvete Soobraziteljne nalaze se helikopteri anti-podmorničkih ratnih helikoptera Ka-27PS, a posade mornaričke grupe čine jedinice morske pešadije koje su prošle posebnu obuku", rekao je portparol.

Tokom putovanja, posade vojnih brodova ispunjavaće različite zadatke borbenih obuka, sprovoditi zajedničku komunikaciju, vazdušnu odbranu i borbe protiv podmornice, ali i snabdevati se na moru raznim metodama, rekao je on.

Posade brodskih helikoptera mornaričkog vazduhoplovstva flote obavljaće letove u Atlantskom okeanu i praktikovati potragu za fiktivnim neprijateljskim podmornicama, otkrivajući površinske ciljeve i obavljanje operacija potrage i spašavanja, rekao je on.

"Osnovni zadatak putovanja je da obezbedi rusko prisustvo i demonstrira zastava ruske mornarice Sv. Andreja u različitim delovima Atlantika", rekao je portparol Baltičke flote.

Pročitajte OVDE koje je to rusko oružje prestravilo Amerikance.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte spektakularne snimke Baltičke flote.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA