Najnovije

ASADOVA IZAVA O ARAPSKIM ZEMLJAMA ŠOKIRALA ZAPAD: Evo šta se sprema

Sirisjki predsednik Bašar Asad izjavio je za jedan kuvajitski list da je Damask postigao visoko razumevanje sa arapskim zemljama nakon godina neprijateljstva zbog građanskog rata koji se vodi, prenosi AP.

Bašar Asad (Foto: RIA)

Intervju listu Al Šahad objavljen je juče, a to je prvi intervju Asada dat medijima iz neke od država Golfskog zaliva od 2011. godine.

Asad nije naveo o kojim arapskim državama je reč, ali je rekao da se sprema dolazak delegacije arapskih i dela zapanih zemalja kako bi se obavile pripreme za ponovno otvaranje diplomatskih predstavništva u Siriji. Podsećamo, članstvo Sirije u Arapskoj ligi bilo je suspendovano na samom početku građanskog rata u toj zemlji.

Većina arapskih zemalja uvela je ekonomske sankcije Sirije, a Saudijska Arabija i Katar u čak pomagale oružane grupe koje su se borile protiv legalne vlasti Bašara Asada.

Izjava Asada o tome da više arapskih zemalja se sprema da obnovi diplomatske odnose sa Damasko šokirala je mnoge na zapadu, a posebno u Amerikance i zemlje koje su podržavale teroriste, jer pokazuje da se krug zemalja koje priznaju Asada za legalnog i legitimnog predsednika Sirije povećava.

Da li je Putin odličio sudbinu Idliba saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA