Najnovije

DALEKO OD IDEALNOG: Kurdi pukli, novi uspon Islamske države u Siriji! Irački PMU brani granicu! (MAPA)

Objavljena je nova mapa koja daje opšti pregled vojne situacije u Siriji i Iraku 3. novembra 2018. godine.

Jedinice narodne mobilizacije u jurišu (Foto: Jutjub)

Tokom proteklih nekoliko dana došlo je do nekoliko ključnih događaja: Jedan vojnik je ubijen, a još sedam osoba povređeno u eksploziji bombe u zapadnom Mosulu, u Iraku; U regionu Makmur u Iraku 19 boraca Islamske države je eliminisano u bezbednposnoj operaciji koju su izvršile vladine snage; 11 boraca Islamske države je eliminisano u iračkoj oblasti Vadi al-Tertar;

U sirijskoj pokrajini Idlib, Sirijska arapska armija (SAA) izvršila je napade na položaje radikalnih militanata; Sirijske demokratske snage (SDF) potpuno su zaustavile svoju operaciju protiv Islamske države u dolini Eufrata. Koalicija predvođena SAD rasporedila je dodatne trupe i opremu u blizini grada Kobanija i pokrenula patrole duž turske granice u pokušaju da spreči turske napade na položaje SDF-a; Član Gradskog veća Rake je ubijen od strane ID.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedinice narodne mobilizacije (PMU), poznatije i kao Al Hašd al Šabi, sačinjene uglavnom od šiitskih boraca, ali i drugih lojalista zadali su žestok udarac džihadistima Islamske države tokom oslobađanja severnog i zapadnog Iraka. Sada pomno prate situaciju na sirijko-iračkoj granici.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA