Najnovije

NOVE NOTORNE LAŽI SIRIJSKE OPOZICIJE: Veliki broj ruskih vojnika navodno poginuo u Deir ez Zoru, a evo šta je prava istina! (VIDEO)

Tokom protekla dva dana, spekulacije i glasine o novim "ruskim žrtvama" pojavile su se u brojnim sirijskim medijima nakon što je snažna eksplozija navodno pogodila bazu "Petog jurišnog korpusa" Sirijske arapske vojske (SAA) u pokrajini Deir ez Zor.

Ruski specijalci u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema verziji "popularnoj" među opozicionim medijima i aktivistima, eksplozija je pogodila "štab" ruske vojske u blizini kontrolnog punkta Panorama jugozapadno od grada Deir ez Zora, kada je stradalo najmanje 5 ruskih boraca i ranjeno više sirijskih i ruskih vojnika. Međutim, nijedan od izvora koji su širili ove glasine nije bio je u stanju da obezbedi bilo kakve dokaze koji bi potvrdili ovaj incident.

Jedina stvar koja može doprineti ovim spekulacijama jeste da je eksplozija bila usmerena na Peti jurišni korpus (njegova jedinica je poznata pod nazivom “ISIS Hunters”), koja je poznata kao vojna formacija podržana od strane Rusije. Neki vladini izvori tvrde da nije bilo eksplozije blizu kasarne. Prema zvaničnoj verziji, eksplozija je prouzrokovana odlukom SAA da eliminiše veliki broj eksplozivnih naprava, koje su nedavno pronađene u oslobođenim područjima. Lažne glasine igraju važnu ulogu u tekućem propagandnom ratu u sirijskom sukobu. Priča iz februara 2018. godine sa "brojkama" poginulih "ruskih boraca" jedan je od najboljih primera kako nepotvrđene spekulacije mogu doći do široke međunarodne publike.

Evropom će zavladati muslimani, ali pogledajte OVDE šta će se potom desiti.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte fantastičan spot i akciju ruskih specijalnih antiterorističkih snaga u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA