Najnovije

KURDI PRED TOTALNIM KOLAPSOM: Nastavlja se ofanziva Islamske države, napadi su neizdrživi (VIDEO)

Dvanaestorica boraca kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) su poginuli u iznenadnom napadu koji je Islamska država pokrenula protiv njih na istoku provincije Deir ez Zor.

ID (Foto: Jutjub)

Napad se desio u oblasti Bahra blizu Hadžina, u provinciji Deir ez Zor, a pored 12 poginulih boraca SDF ima i 20 ranjenih, dok su gubici Islamske države zanemarljivi.

U napadu su korišćeni auto-bombe, samoubilački pojasevi i laka oklopna vozila, a uspeli su da se privuku položajima SDF zahvaljujući gustoj magli u toj oblasti.

Podsećamo, Islamska država je pokrenula ofanzivu protiv kurdskih snaga, koje su u savezu sa Amerikancima, u provinciji Deir ez Zor. Napad traje već više od nedelju dana, i Kurdi su samo u prvoj nedelji imali više od 70 mrtvih boraca.

U isto vreme je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio veliku ofanzivu protiv SDF u dolini Eufrata, pa je turska avijacija izvela seriju napada na kurdske borce.

To je dovelo do prebacivanja dela trupa ka granici Sirije i Turske, te sada SDF ima još manje snaga kojima može da se suprotstavi Islamskoj državi.

Kakvo nuklearno oružje kriju Rusija i SAD, a da ga nisu objavili pročitajte OVDE.

Izvor: Qasioun news

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA