Najnovije

I FRANCUZI ISPALILI KURDE: Dižu sidra iz pustinjskog peska i beže! Lider Kurda poručuje...

Potpredsednik kurdskog Sirijskog demokratskog saveta (SDK), Rijad Darar, izjavio je ove nedelje za "Bas njuz" da mu Francuska nije dala nikakva obećanja o njihovom ostajanju u Siriji.

Francuska vojska na paradi u Parizu (Foto: Jutjub)

- Rijad Darar, jedan od lidera Sirijskog demokratskog saveta (političko krilo Sirijskih demokratskih snaga), izjavio je za “Bas njuz” da su Francuzi, kao i ostatak sveta, šokirani Trampovom odlukom o povlačenju, i da oni sagledavaju pomno situaciju. kako bi odredili naredne poteze - javlja “Bas njuz”.

Međutim, Darar je objavio da, uprkos tome što Francuzi ništa nisu obećali, Sirijske demokratske snage (SDF) imaju više od jedne opcije za rešavanje situacije.

- Sada imamo više od jedne opcije za rešavanje situacije i spašavanje regiona. Ali ne žurimo jer sve treba da se uradi na vreme – dodao je on.

Nedavno je delegacija SDK-a otputovala u Damask kako bi se sastala sa sirijskim vladinim zvaničnicima i kako bi razmotrili predstojeću tursku vojnu invaziju u severnom delu Sirije. Iako nije postignut nikakav sporazum, čini se da će biti još jedna runda razgovora između SDK-a i vlade kako bi se pronašlo rešenje za sprečavanje turske invazije.

Huti objavili novi video snimak. Pogledajte OVDE kako obaraju saudijski vojni avion.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Francuske vojne snage su imale udela u operacijama protiv Islamske države kako u Iraku (na strani vladinih snaga i Pešmerga), tako i u Siriji na strani kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF)

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA