Najnovije

PUTIN I ERDOGAN SE OGLASILI POVODOM MANBIDŽA! Evo šta su rekli

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku ruskog Saveta bezbednosti pozitivno je ocenio nastavak procesa uspostavljanja kontrole nad teritorijom Sirije.

Putin i Erdogan (Foto: kremlin.ru)

Ulazak sirijske vojske u Manbidž bio je jedna od glavnih tema današnjeg sastanka Putina sa članovima Saveta bezbednosti Rusije, naveo je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Pozitivno je ocenjena vest o ulasku sirijske vojske i nastavku procesa širenja teritorije koju kontrolišu sirijske snage, kao i uloge Damaska u rešavanju sirijske krize - istakao je Peskov.

Oglasio se i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan koji je rekao da je ulazak sirijske vojske u Manbidž "psihološka operacija".

Turski lider je naveo da njegova zemlja radi u korist teritorijalnog integriteta Sirije, kao i da cilj Turske i dalje ostaje poraz kurdskih Jedinica za zaštitu naroda, koje Ankara smatra terorističkim grupama povezanim s kurdskim pobunjenicima u Turskoj.

- Ako terorističke organizacije odu, onda za nas tamo nema posla - naveo je Erdogan, dodajući da turska vojska nastavlja sa svojim pripremama.

Sirijska vojska ušla je u grad Manbidž na zapadu zemlje, koji je prethodno bio pod kontrolom snaga samoodbrane sirijskih Kurda, a više o tome možete da pročitate OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijska vojska ulazi u Manbidž

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA