Najnovije

Amerika je zemlja koja zarađuje na nasilju i veliča nasilje (VIDEO)

- Holivud nema umetnosti samo propagandu kaže - Miloš Đurović, reditelj i scenarista.

Miloš Đurović (Foto: Jutjub)

Na teme vezane za film, serije i strip u Americi Miloš Đurović kaže da prosečni Amerikanac teško može shvatiti umetnost u kojoj nema nasilja, ili još bolje reci u Americi nasilje je zamenilo umetnost.
Mnoge serije i filmovi degradiraju istoriju servirajući lažne podatke. Miloš navodi primer serije Vikinzi, koja je hit serija, a predstavlja čistu propagandu nasilja koje nije postojalo u tom obliku i istoriske činjenice su skroz pogrešne. Takođe današnji film nam šalje političke poruke kojima se ispira mozak Američke nacije - smatra Đurović.
Kroz holivudski film, serije i američki strip šalju se poruke koje razaraju poroducu i moralne prednosti, za primer uzima filmove poput "Umri muški" i serije "Seks i grad" gde se romantizuje smrt i širi nemoral dok u stripu umire moral, a heroj postaje negativac ili genocidna ličnost. Miloš Đurović se takođe osvrće na film i strip gde se često religije zamenjuju okultnim sredstvima ili neoliberalnim ateizmom. U Holivudskom filmu kao vrednosti se promoviše droga(lekovi), alkohol i cigare kao manipulativni deo velikih korporacija koje prodaju te proizvode.
Miloš kaže da bi trebalo da se zapitamo zašto ljudi koji zarađuju od filma, serije i stripa u Americi isto to zabranjuju svojoj deci da gledaju i čitaju. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA