Najnovije

OKREĆU SE PREMA IDLIBU: Elitne sirijske snage obezbedile pozadinu za odlučujući napad! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija je pod svoju kontrolu uzela niz naseljenih mesta u provinciji Hama, kao i na severoistoku i jugoistoku provincija Alepo i Idlib posle uništavanja više odreda terorista Islamske države, piše ruska agencija FAN.

SAA (Foto: JuTjub)

Prema izvorima sa terena, operacija SAA uz podršku ruske avijacije u navedenim reonima je doprinela uništenju terorista, nakon čega je SAA započela čišćenje terena od mina i drugih eksplozivnih sredstava. Elitne jedinice SAA, koje su učestvovale u istrebljivanju terorista iz ovog džepa u centralnoj Siriji, sada će nastaviti da se kreću prema ključnom gradu Sarakibu na istoku pokrajine Idlib, gde se nalazi veoma jako uporište terorista Nusra fronta (HTŠ). Ova operacije privremeno je bila obustavljena zbog obezbeđivanja pozadine, što je uspešno okončano uništenjenm terorističkog džepa u Hami.

Malobrojni teroristi ID-a uspeli su da izbegnu sigurnu smrt pred naletom SAA i probiju se do jugoistočne linije teritorije koju kontroliše HTŠ, gde su od svojih terorističkih suparnika zauzeli nekoliko mesta. Pogledajte i prilog ruske agencije iz okončane operacije SAA: Uznemirujuće kadrove borbe u Idlibu možete videti OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dešavanja u terorističkom džepu u provinciji Hama
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA