Najnovije

TILERSON POKAZUJE MIŠIĆE: Držimo 30% Sirije i najveći deo njene nafte! SAD odlučuje o budućnosti Sirije!

Sjedinjenim Državama ne nedostaje podrška u Siriji, rekao je državni sekretar SAD Reks Tilerson na marginama iračke donatorske konferencije u Kvajtu.

Reks Tilerson (Foto: Sinhua, Pravda)

Tilerson je naglasio da Vašington ima kontrolu nad vlikim delom sirijskih naftnih polja, kao i zemlje uopšte, što mu omogućava da vrši svoj uticaj na situaciju. - Sjedinjene Države i koalicione snage koje rade sa nama na poražavanju Islamske države, Imaju kontrolu nad 30% sirijske teritorije i kontrolu nad velikim delom populacije i kontrolu nad velikim brojem sirijskih naftnih polja. Ovakve opaske da SAD nemaju na šta da se oslone i ne mogu da odigraju svoju ulogu (u Siriji), su jednostavno lažne, rekao je otvoreno isprovocirani Tilerson.
On je dodao i da su SAD vrlo aktivne u tzv. "Ženevskom formatu", i to u pogledu napora usmerenih ka ujedinjavanju "oružane opozicije" i njihovom usmeravanju prema "krajnjem cilju", ali i sa Rusijom koja, kako kaže, ima najveći uticaj na "Asadov režim" i može da ga privoli da se pridruže pregovaračkom stolu u Ženevi.
- Vašington, takođe, sarađuje i sa velikom grupom partnera koji vide stvari na isti način kao i mi, u smislu ujedinjene Sirije, demokratske Sirije, sa sirijskim narodom koji odlučuje o svojoj budućnosti kroz novi ustav i izbore. Imamo veliku podršku za naš pristup u traženju budućnosti za Siriju, rekao je Reks Tilerson. Interesantno je da se njegova izjava pojavljuje baš u vreme kada sukob proameričkih snaga sa snagama lojalnim vlastima u Damasku na obalama reke Eufrat postaje sve izvesniji. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je Si-en-en video mučki napad na sirijske i ruske snage u Deir Ez Zoru:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA