Najnovije

JA SAM GLAVNI KRIVAC: Ovo je Vučićevo opravdanje za izostanak Deklaracije o opstanku srpskog naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio je sebe kao glavnog krivca za izostanak za danas obećane Deklaracije o opstanku srpskog naroda.

Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić kaže poručuje da Deklaracija mora da odrazi opštenacionalno jedinstvo, ali i da za nju treba obezbediti široku međunarodnu podršku.
- Kriv sam i ako postoji krivac – ja sam jedini. Zamolio sam Dodika da nam da nekoliko dana ili nedelja. Iako smo tekst odavno sačinili i s mnogo ljudi razgovarali, ne bih da idemo u Skupštinu pa ni na sednicu Vlade pre nego što se razgovori obave sa svim činiocima u Srbiji, a i hteo bih da dobijemo širu međunarodnu podršku, a ne široku osudu, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti povodom uručenja stipendija nadarenim učenicima i studentima. Kako je objasnio, za neke ljude je sada prerano da razgovaraju o tekstu Deklaracije, jer "oni misle da su već pobednici, pa bi se svaki razgovor pretvorio u salvu uvreda". - Pokušaćemo da postignemo opšte nacionalno jedinstvo i da vidimo šta su zamerke tom papiru i to i do faktora iznutra i spoljnih, a cilj je da napravimo najbolji tekst za ceo srpski narod i Srbiju pre svega, rekao je predsednik. Šta je, povodom Deklaracije, početkom septembra 2017. obećao Vučić, možete da se podsetite OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA