Najnovije

TAČNO NA GODIŠNJICU NELEGALNOG PROGLAŠENJA NEZAVISNOSTI: Još jedan država povukla priznanje Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je iz Burundija doneo notu kojom se povlači priznanje Kosova.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Na konferenciji za medije šef srpske diplomatije Ivica Dačić je saopštio da Republika Burundi povlači priznanje Kosova.
- Iz posete Burundiju doneo sam notu Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje u kojoj povlače priznanje Kosova kao nezavisne države - saopštio je Dačić.
Ističe da se time pokazuje koliko je krhka tzv. nezavisnost Kosova i koliko je lažna lista koju organi Kosova pokazuju građanima.
- Oni su rekli da je to 116 zemalja, pozvao bih prištinske organe da pokažu papire tih 116 zemalja, tu su i zemlje koje nisu priznale Kosovo i oni koji nisu članice UN i zemlje koje su povukle priznanje Kosova kao nezavisne države - naveo je Dačić.
Ističe da je prošlo deset godina od jednostrano proglašene nezavisnosti i da je, i pored velike podrške koju imaju od zapadnih sila, Kosovo daleko od toga da bude međunarodno priznato.
 -osovo nije članica UN, OEBS-a, Saveta Evrope – najvažnijih Međunarodnih organizacija - rekao je šef srpske diplomatije. Zašto novinar Teša Tešanović misli da će Vučić priznati Kosovo saznajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Danas će u Pragu biti održan protest na godišnjicu nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova.  - Želim da vam poručim - čleski narod je uz vas. Osuđujemo sve zločine terorističkog NATO pakta počinjene nad srpskim narodom, od bombardovanja pa sve do nelegalnog proglašenja nezavisnosti narko-države Kosovo. Česi i Srbi su bratski sloveski narodi i kroz istoriju smo uvek pomagali jedni drugima. Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije - pruka je organizatora skupa u Pragu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA