Najnovije

VELIKI TURSKI KONVOJ SE PROBIO DO FRONTA U IDLIBU: Turci iz trećeg pokušaja stigli do El Eisa i linija SAA (MAPA)

Veliki turski vojni konvoj iz trećeg pokušaja uspeo je da se probije do grada Al Eis u Idlibu i sada se nalazi na samo par minuta od položaja Sirijske arapske armije u gradu Al Hader.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Predhodni poušaji dolaska ovog konvoja na prve linije fronta sprečila je artiljerija SAA ali i ruska aijacija koja je bombardovala put kojim je konvoj trebao da prođe. Ovog puta konvoj je stigao na odredište. Turci su potvrdili da će postaviti kontrolni punkt u Idlibu kako bi kontrolisali da li se poštuje prekid vatre. Podsećamo Turska je više puta protestvovala kod Rusa zbog operacija SAA na jugu Idliba.

Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika, kaže da je nesporazum koji je postojao između Turske i Rusije po pitanju postavljanja kontrolne pozicije u Idlibu prevaziđen. Po svemu sudeći Turci žele da postave zaštitnu liniju kako bi sprečili dalje napredovanje SAA ka Idlibu. Tyrski konvoj prvi put je pokušao da stigne u Idlib 30. januara a evo šta se sve u njemu tada nalazilo: Amerikanci su započeli povlačanje iz Sirije a više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Su-25 koji je izdržao pogodak terorsita.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA