Najnovije

GODIŠNJICA POGROMA: U Beogradu gorele zastave NATO, SNS i tzv. Kosova, u Novom Sadu protest ispred kancelarije EU (FOTO)

Skupom na Trgu Republike i protestnom šetnjom pored državnih institucija do Hrama Svetog Save obeležen je 17. mart i godišnjica pogroma na Kosovu i Metohiji.

Protestna šetnja (Foto: Srbin.info)

Ovaj protestni skup organizovala je grupa mladih ljudi, a njihovu šetnju su podržali Vojni sindikat Srbije i Sindikat zaposlenih policije, kao i niz javnih ličnosti kao što su novinari Teša Tešanović, Mihailo Medenica, Dejan Petar Zlatanović i drugi.

Protestna šetnja izvedena je uz povike srpskih patriota "Nema predaje", "Kosovo je srce Srbije" i sa paljenjem zastava tz. države Kosova, NATO saveza i SNS stranke ispred Predsedništva Srbije Najavljen je novi protest za 24. mart. Na protestu je bilo oko 1000 ljudi.

Paljenje sveća u Novom Sadu

Više desetina građana prisustvovalo je skupu povodom godišnjnice "Martovskog pogroma" Srba na Kosovu i Metohiji ispred kancelarije EU u Novom Sadu. Skup je počeo minutom ćutanja, a potom je Stefan Dolić iz NSF nabrojao imena žrtava, dok je Mihailo Janjić iz 1389 u svom govoru prozvao EU za odgovornost, nemar i višegodišnju diskriminaciju Srba.

Na kraju skupa Nina Stojanović pročitala je pitanja za EU, koja su ostavljena na izlogu kancelarije, dok su prisutni zapalili sveće u spomen žrtvama. Zanimljivo je da je kancelarija EU i pored toga što je skup održan u toku istaknutog radnog vremena, bila zatvorena.

14 godina od šiptarskog zločina

U šiptarskoj masovnoj agresiji prema Srbima, nazvanim "Martovski pogrom", pre 14 godina ubijeno je najmanje 19 osoba, uz ukupno oko 1.000 povređenih. Proterano je oko 4.000 Srba, uništeno 800 srpskih kuća i zapaljeno 35 verskih objekata. Iako istraga nikada nije stigla do organizatora, iz međunarodnih misija već godinama nema ni glasa o eventualnim novim detaljima. Da li su Vučić i Tači pre par dana imali tajni sastanak u Parizu? Više o ovome saznajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Srbin.info/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nikola Stanoev o cenzuri srpskih medija za patritoske teme.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA