Najnovije

BOMBA IZ AMERIKE! TRAMP: Zadržite naftu! Izlazimo iz Sirije vrlo brzo i vraćamo se u svoju zemlju! (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tamp održao je danas jednočasovni govor u Ohaju, tokom kog je izjavio i da će američke snage "vrlo, vrlo uskoro" napustiti Siriju.

Donald Tramp u Ohaju (Foto: JuTjub)

- Razvaljujemo Islamsku državu (ID). Izaćićemo iz Sirije, ono kao, vrlo vrlo uskoro. Ostavićemo drugim ljudima da se brinu o tome", rekao je Tramp tokom današnjeg govora u Ohaju. Kako kaže, iako drugi možda misle i da nije tako, on je bio protiv operacija u Siriji od saog početka, ali je naglasio da će američke snage uskoro stoprocentno uništiti ID i "vratiti sve", iako ije baš najjasnije šta je pod time mislio. On se Sirije dotakao govoreći o tome da je neophodno preusmeriti budžetsku potrošnju na domaću infrastrukturu. - Izaćićemo odatle vrlo uskoro i vratiti se u našu zemlju, kojoj pripadamo i u kojoj želimo da budemo, rekao je Tramp na oduševljenje prisutnih.
U prilično nesuvislom govoru, predsednik SAD rekao je i sledeće: - Mi izgradimo školu - oni je dignu u vazduh. Mi izgradimo školu - oni je dignu u vazduh. Znate li šta imamo za to? Ništa... Često sam govorio, zadržite naftu! Da smo mi zadržali naftu, bili bismo OK. Da smo zadržali naftu, ne bismo imali Islamsku državu! Oni su zadržali naftu, mi nismo zadržali naftu. Glupo! Glupo! Glupo! Malo ko je uspeo da shvati šta je Tramp ovim rečima želeo da kaže, ali je sasvim sigurno da u vrhu Sjedinjenih Država postoji veliko neslaganje po pitanju daljih koraka u Siriji.
A da vojna komanda ne deli ovakav stav američkog predsednika i da Amerikanci ne grade škole, već masivnu vojnu infrastrukturu u Siriji, možete da se uverite OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA