Najnovije

ŠAMPION KUPUJE U PORTUGALIJI: Zvezdina dilema oko "novog Kange"

Crvena zvezda ima dva potencijalna pojačanja iz Portugalije na poziciji centralnog ofanzivnog veziste

Navijači Zvezde foto: Beta

U potrazi za pojačanjima iz inostranstva Crvena zvezda je stigla do Portugalije i moguće je da upravo iz zemlje šampiona Evrope stigne „novi Kanga“.

Prvaku Srbije interesantna su dva ofanzivna vezna, a u slučaju da dođe do potpisa Pedra Tibe iz Čaveza moglo bi da se kaže da je dovela igrača od kojeg će očekivanja da budu velika. Drugu opciju predstavlja Čikinjo iz drugoligaša Akademike, piše "Sportski žurnal".

Tiba je dokazan igrač u elitnoj ligi Portugalije, u ovom šampionatu je uspeo da postigne devet golova na 31 meču. Rođen je 1988. godine, ima veliko iskustvo, nekoliko sezona proveo je u Bragi i u takmičarskoj 2014/15. bio je standardan u ekipi.

U šampionatu Portugalije Tiba je igrao i za Vitoriju Setubal, a imao je i jednogodišnji izlet u Drugu ligu Španije i upisao je 28 utakmica za Valjadolid. Od septembra 2016. je u Čavezu, nametnuo se kao jedan od bitnijih igrača.

Prema dostupnom podatku na specijalizovanom sajtu „Transfermarkt“, Tiba ima ugovor sa Čavezom do juna 2019, što ukazuje da je obaveza da se za njegovu slobodu plati obešetećenje. Procenjen je na milion i po evra, a kolika bi bila cena za Zvezdu zavisi od mnogo faktora, najviše od menadžerske agencije koja ga zastupa.

Čikinjo je mlađi od Tibe i tek se bori da ostvari značajniji trag u fudbal, rođen je 1995. godine i na pozajmici je iz zagrebačke Lokomotive u Akademici. Za hrvatskog prvoligaša u proleće 2017. odigrao je svega šest utakmica, ali je ove sezone zapažen u Drugoj ligi Portugalije.

Igrajući na mestu ofanzivnog veziste, Čikinjo je zatresao mrežu devet puta na 36 mečeva i jedna je od najzaslužnijih za visoko četvrto mesto za Akademiku i borbu za povratak u elitno društvo.

Nema sumnje da je Čikinjo na fudbalskom tržištu jeftiniji od Tibe, Lokomotiva ga je platila Leišešu 200.000 evra. Sigurno je da će želeti ne samo izvlačenje uloga, nego i manju zaradu. Menadžeri koji ga zastupaju ne nameravaju da ga vraćaju u Hrvatsku, ali bi ga rado poslali u veći klub sa Balkana.

Izvor: Sportski žurnal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA