Najnovije

PRVA ODLUKA MANĆINIJA SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI: Vraća se kontroverzni napadač

Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini rekao je da planira razgovor s napadačem Mariom Balotelijem o povratku u nacionalni tim, u nameri da ojača ekipu koja nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, prvi put posle šest decenija.

Mario Baloteli i Roberto Manćini foto: Beta/AP

Baloteli nije nastupao za nacionalni tim od Svetskog prvenstva 2014. godine, ali je uvek imao dobru saradnju s Manćinijem koji ga je trenirao u Interu i Mančester sitiju.

- Baloteli je italijanski fudbaler. Svakako ćemo ga uzeti u razmatranje i pokušati da ga vratimo u reprezentaciju. On je jedan od igrača kojeg želimo da vidimo u formi kakvoj je bio na Evropskom prvenstvu 2012. godine pod selektorom Ćezarom Prandelijem - rekao je Manćini na zvaničnoj promociji u Firenci.

Na Evropskom prvenstvu 2012. godine Baloteli je bio jedan od najzaslužnijih igrača na putu Italije do finala. On je postigao 13 golova na 33 nastupa za "azure", a prethodne sezone u Nici imao je zapaženu ulogu.

Manćini je sa FS Italije potpisao dvogidšnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje do Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru. Navodno će zaradjivati dva miliona evra po sezoni, što je znatno manja zarada nego dok je do skora obavljao trenerski posao u Zenitu iz Sankt Peterburga.

On je u ponedeljak sporazumno raskinuo ugovor sa Zenitom.

- Odustao je od velikih primanja zarad ovog posla. To svedoči o njegovoj potpunoj odlučnosti i želji da preuzme reprezentaciju Italije - rekao je komesar FS Italije Roberto Fabrićini.

Manćini je rekao da mu je glavni cilj osvajanje EP 2020. godine.

- Dugo nismo osvojili Evropsko prvenstvo (Italijani su jedinu titulu na EP osvojili 1968. godine na domaćem terenu) i to je pored Lige nacija, naš primarni cilj - rekao je Manćini.

Ovaj 53-godišnji trener selektorsko mesto preuzeo je od Đan Pjera Venture, koji je otpušten u novembru posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

- Mislim da je ovo pravi trenutak za mene da preuzmem ovaj posao. Nalazimo se u teškim vremenima i predstoji nam mnogo posla. Želim da vratim Italiju na mesto koje joj pripada, a to je u sam svetski i evropski vrh - poručio je Manćini.

On je dodao da je jako bitno izvršiti smenu generacija, odnoso priključiti mladje igrače "A" selekciju.

- Važno je da svako ko nosi ovaj dres to čini sa ponosom, da mu srce bude puno, jer je san svakog mladog fudbalera da obuče dres s nacionalnim grbom. Moramo da napravimo ekipu za godine pred nama, tako da će svakako biti mladjih igrača u selekciji - zaključio je novi selektor Italije i dodao da će i veterani poput Danijele De Rosija takođe biti u sastavu, ukoliko su najbolji u tom trenutku.

On je tokom karijere trenirao Fiorentinu, Lacio, Inter, Mančester siti i Galatasaraj, a nedavno je napustio i Zenit iz Sankt Peterburga.

Svoj debi na klupi Italije imaće 28. maja u Švajcarskoj u prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije.

(Izvor: Beta)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA