Najnovije

Nekadašnji savetnik Slobodana Miloševića pokazao kartu po kojoj se planira podela Makedonije između Bugarske i Albanije (VIDEO)

Nekadašnji savetnik Slobodana Miloševića, Zvonimir Trajković, pokazao je makedonskom novinaru Vasku Eftovu u emisiji "Vo centar" kartu Makedonije podeljenu između Bugarske i Albanije, za koju kaže da je iz "nemačkih obaveštajnih izvora".

Zvonimir Trajković (Foto: Jutjub)

Trajković je u emisiji "Vo centar" govorio o operaciji "Vruć vetar", koja je trebala da usledi odmah nakon agresije NATO pakta na Srbiju, po kojoj je trebalo da dođe do podele i nestanka Makedonije.

On je poznatom makedonskom novinaru ispričao anegdotu sa sastanka Miloševića i Lorda Ovena iz 1996. godine, na kom je Oven upitao Miloševića "koliko misli da će Makedonija da opstane", na šta mu je Milošević odgovorio da "misli da će opstati 10-15 godina". Na to mu je Oven rekao "mnogo im dajete, neće više od 5-6 godina".

Oven je 1996. godine bio upoznat sa tom kartom podeljene Makedonije.

- Lord Oven je tada računao da će 2000 - 2001. godine "Vruć vetar" očistiti Makedoniju. Zato se i dogodila pobuna Šiptara 2000. godine, i zato ste bili primorani da pravite "Ohridski sporazum"- rekao je Trajković.

Trajković se osvrnuo i na prevrat koji se desio u Makedoniji.

- Dokazak Zaeva je košta između 30 i 45 miliona dolara. Amerika i Zapad su dali te pare da dođe do ove promene u Makedoniji- rekao je on.

Pročitajte OVDE koje dve zemlje su protiv otpičinjenja pregovora sa Makedonijom za članstvo u EU čak i ako promeni ime.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA