Najnovije

SAMOUBISTVO NA NACIONALNOJ TV, A NIKO NE REAGUJE?! Može li neko konačno da stane na put ovom? (VIDEO)

Nakon što je pre nekoliko dana preminuo Miloš Kockar, otac učesnice "Zadruge" Kije Kockar, u ovom rijaliti programu nastao je pravi haos.

Haos u rijalitiju (Foto: Jutjub)

Naime, pomenuta učesnica rijalitija je pokušala da izvrši samoubistvo.

Kija je pokušala da preseče vene, ali su je u tome sprečili Sloba i Žuti.

Kockareva je naime, razgovarala sa Slobodanom, svojim zakonitim mužem, koji se zavukao na tavan i nije želeo ni sa kim da priča.

- Zar su drugi bolji prijatelji od mene. nakon svega ja sam tu za tebe i uvek ću biti jer si ti moj muž. Ja te najbolje znam. Niko neće s tobom da razgovara samo ja. Dođi dole - ubeđivala ga je Kija, a Sloba nije hteo ni da čuje.

Kija je potom uzela i slomila nešto, a Sloba je odmah strčao u dvorište.

- Ti nisi ozbiljna da nekoga povrediš. Ne možeš to da radiš. Ti si psihopata ako ćeš to da radiš. Tako sam jednog u vojsci koji je pokušao da se seče - zaustavljao ju je Žuti. 

- Uzela da seče vene - rekao je Slobi, koji je oštre predmete bacio preko ograde.

O ovoj situaciji je pričala cela Srbija, a ona je sa sobom povukla niz drugih pitanja. Naime, ovo nije prvi pokušaj samoubistva u rijalitiju.

Takođe, procedura nalaže da kada neko pokuša samoubistvo je hospitalizacija - obavezna. Ovo je objasnio Goran Tomin, klinički psiholog. 

- Jedina dva slučaja kada nemaš pravo izbora na to da li ćeš se lečiti ili ne jesu pokušaj ubistva i pokušaj samoubistva. Tada SHMP, ukoliko je potrebno u pratnji policije, prinudno smešta u nadležnu psihijatrijsku instituciju na opservaciju. Zbog čega to nije slučaj u ovim rijaliti emisijama, zaista ne znam - rekao je on i dodao da postoji više načina pokušaja samoubistava.

- Važno je znati da postoje različite vrste pokušaja samoubistava. Neki su takozvani apel pokušaji, kada osoba nema ozbiljnu nameru da prekine sebi život, već skreće pažnju okoline na sebe - pogotovo onda kada je jako loše a okolina to ne prepoznaje ili ne shvata ozbiljno. Tada je moguće da osoba pribegne tom ekstremnijem vidu skretanja pažnje okoline na to koliko joj nije dobro - rekao je ovaj klinički psiholog, koji ipak nije želeo da komentariše konkretne slučajeve koji su pomenuti. 

- U svakom slučaju, koji god da je tip pokušaja suicida, neophodna je intervencija stručnih lica. Sa takvim stvarima se ne sme igrati. Samo stručna lica su u mogućnosti da procene ozbiljnost namere - tvrdi Tomin.

Naime, ni ne čudi što su igrači pred pucanjem...

- Ni najmanje nije čudno što su igrači pred "pucanjem". Ekstremni uslovi života tamo plus upitno mentalno zdravlje i strukture njihovih ličnosti kakve su bile i pre ulaska u rijaliti. Ne kažem da su te osobe poremećene u svakom slučaju - već kažem da to ne znamo - kaže on i dodaje da osim toga što su ovakvi skandali opasni po učesnike, opasni su i po gledaoce rijaliti programa.

Definitivno je da se zbog ovakvim skandala koji se dešavaju na televiziji, tačnije u programu mora kontaktirati REM. 

- Uticaj takvog TV programa, gde se sve vreme ispoljava agresija u različitim vidovima, poguban za bilo koga, a kamoli nekog ko je slabijeg mentalnog zdravlja.

- U rizičnu kategoriju se svrstavaju i deca, a posebno adolescenti - zaključuje Tomin. 

Podsetimo, samoubistvom je u "Zadruzi" pretila i maloletnica Mina Vrbaški. 

I trudna Miljana Kulić htela je da presudi sebi i detetu u istom rijalitiju. 

Ona je planirala da popije sredstvo za čišćenje, ali je u tome sprečena. 

Skroz golu Kim Kardašijan možete pogledati OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA