Najnovije

ASAD: Sirijska armija mora delovati brže od Amerikanaca i njihovih marioneta i da u tome ima uspeha

Sjedinjene Države svoje prisustvo opravdavaju podrškom Sirijskim deokratskim snagama. Zato ćemo sa SDS pregovarati, ali i primeniti protiv njega silu ako bude potrebno. U obe varijante razvoja događaja – Amerikanci moraju napustiti Siriju, izjavio je Bašar Asad.

Asad (Foto: SANA)

Sirijski predsednik je pritom ocenio da u „špilu Vašingtona“ nakon oslobađanja Alepa, Deir-ez-Zora, Homsa i Damaska „ostaje sve manje karata“.

Asad je dodatno precizirao: „Ranije je adut SAD bila Al kaida, odnosno DŽebat al-Nusra, a su sve postavili na Sirijske demokratske snage. Kako naša armija napreduje – pokazuje se da jedini problem u zemlji polako postaju te snage. Pregovaraćemo sa SDS jer većinu njenih pripadnika čine Sirijci. Ponudićemo im da živimo zajedno i u miru, a druga varijanta je oslobađanje teritorije koju drže“.

Sirijski lider je naglasio da njegova armija mora delovati brže od Amerikanaca i njihovih marioneta i da u tome ima uspeha.

Pentagon je na ovo odreagovao upozorenje: ko god udari na američke vojnike u Siriji ili na naše saveznike, shvatiće da mu je to bilo – loša ideja.

Tramp ne želi više da vidi „Mercedese“ na ulicama NJujorka! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bombardovanje u provinciji Homs

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA