Najnovije

POPOVIĆ: Srpski narod ohrabren podrškom Rusije u rešavanju pitanja KiM

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i lider SNP Nenad Popović čestitao je danas ruskom ambasadoru Aleksandru Čepurinu Dan Rusije i poručio da je srpski narod ohrabren spremnošću Rusije da se uključi u dijalog o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Popović (Foto: Jutjub)

Popović je istakao da bi uključivanje Rusije u dijalog o KiM bio garant očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

- Rusija je danas ekonomski i vojno najmoćnija u svojoj novijoj istoriji. Predsednik Putin je do sada više puta pokazao da je najveći prijatelj i zaštitnik srpskog naroda - poručio je Popović u pisanoj izjavi.

On je naglasio da se Srbija nalazi pod velikim pritiskom zapadnih zemalja da legalizuje protivpravnu secesiju svoje južne pokrajine. 

- Na Srbiju se vrše ogromni pritisci da dozvoli da lažna drzava Kosovo postane član UN, kao i da sa tom lažnom državom bude potpisan pravno obavezujući dokument. Srpski narod to nikada neće dozvoliti - naveo je Popović. 

Dodao je da je srpski narod zahvalan Rusiji na principijelnoj podršci u odbrani srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i u Republici Srpskoj. 

- Taj osećaj prijateljstva i podrške je uzajaman. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i nikada neće postati član NATO pakta. Naše dve zemlje bile su jedna uz drugu u najtežim trenucima u prošlosti, bićemo zajedno i u budućnosti - zaključio je Popović. 

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin istakao je danas u autorskom tekstu u „Politici“ da je moguće "dublje" uključivanje Rusije u rešavanje kosovskog problema, da će Rusija podržati odluku koju Srbija i srpski narod smatraju prihvatljivom, te da je za Rusiju polazna tačka u rešavanju pitanja Kosova Rezolucija 1244.

Islamska država u Siriji ima uporišta još samo na teritoriji koja je pod okupacijom SAD. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nenad Popović o Rusiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA