Najnovije

NOVI SKANDAL U REŽIJI FIFA! Ovoliko Šaćirija i DŽaku košta vređanje Srbije

Granit DŽaka, Đerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner mogu da igraju protiv Kostarike u trećem kolu E grupe Svetskog prvenstva u Rusiji, jer su zbog sramnih provokacija kažnjeni samo novčano.

Vređanje Srbije Šaćirija i DŽaku košta 20.000 franaka! (Foto: RIA)

Švajcarski reprezentativci su golove postignute protiv Srbije (2:1) slavili tako što su sklapali dlanove u obliku "dvoglavog orla", što je jasna politička provokacija. Svima osim Svetskoj fudbalskoj federaciji!

Naime, FIFA je posle skandaloznog slavlja pokrenula postupak protiv Švajcaraca, pretila im je suspenzija, ali su na kraju samo novčano kažnjeni!

Moraće da plate po 10.000 švajcarskih franaka DŽaka i Šaćiri, dok će 5.000 platiti Lihtštajner - toliko košta ruganje Srbiji.

FIFA pokazivanje dvoglavog orla kao simbol velike Albanije od strane švajcarskih fudbalera ne smatra političkom provokacijom, nego nesportskim ponašanjem. Zbog toga lažni Švajcarci nisi supendovani, nego samo upozoreni zbog nesportskog ponašanja koje se kosi sa principima fer-pleja. 

Ne treba zaboraviti ni to što je Šaćiri na jednoj kopački imao zastavu nepostojeće države Kosovo.

Švajcarska igra treći meč u grupi protiv Kostarike u sredu od 20.00 časova u isto vreme kada Srbija igra odlučujuću utakmicu sa Brazilom u istoj grupi. 

Kako Kusturica savetuje fudbalere Srbiej pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA