Najnovije

GENERALNA KOMANDA: Sirijska armija kompletno očistila pustinju Deir Ez Zor od islamista! (MAPA/VIDEO)

Generalna komanda SAA najavila je danas u zvaničnoj izjavi da je Sirijsko-arapska armija, podržana od strane vazduhoplovstva ove zemlje, očistila pustinju Deir Ez Zor - preko 5.200 kvadratnih kilometara - od pripadnika Islamske države. 

Ilustracija (Foto: South Front)

"Kompletno uništenje Deir Ez Zora i pravca ka iračkoj granici potvrđuje visoku efikasnost Sirijsko-arapskih boraca i insistiranje Generalne komande armije da se uhvate ostaci terorističkih organizacija različitih imena, dok se čišćenje čitavog sirijskog tla od čudovišta terorizma i njihove podrške", stoji u izjavi Generalne komande SAA, a prenosi SANA.

SAA je pokrenula vojnu operaciju u ovoj pustinji 20. juna i napredovala ka jugu i jugozapadu obezbedivši 1.200 kvadratnih kilometara. Kasnije, 25. juna, SAA je obezbedila još 1.800 kvadratnih kilometara između zapadnog al-Bukamala i tačke 400 na sirijsko-iračkoj granici.

Ostatak boraca ID verovatno se povukao prema poslednjem uporištu u pustinji Homs, a njihov proj se procenjuje na oko 1.000.

SAA, trupe koje podržava Iran i Ruske vazduhoplovne snage će verovatno pokrenuti veću vojnu operaciju narednih meseci kako bi eliminisali trupe ID iz pustinje Homs.

SAA razara militante u Dari navođenim projektilima, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA