Najnovije

PAKAO SRPSKIH TURISTA: Od juče smo bez vode, fekalije se slivaju u more, a plaže su uništene! (VIDEO)

Od juče smo bez vode u apartmanima, ulicama još protiču bujice od kiše sada pomešane sa fekalijama i sve se izliva u more. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz kuća, jer su apartmani u prizemlju sinoć iseljeni i trenutno je opet počela da pljušti kiša, priča u jednom dahu Iva Jakovljević koja se trenutno sa porodicom nalazi u mestu Ormos Panagias na Sitoniji.

Poplave u Grčkoj (Foto: Jutjub)

- Juče je bilo strašno, počelo je da pada oko 13 časova, a u 18 je sve bilo poplavljeno. Glavni put je bio zatvoren, a sporedni koji vodi do centra mesta se pretvorio u reku. Polomljene grane od drveća su svuda, oborene su kamp kućice, jahte i čamci su prevrnuti ili potopljeni. Bujica je pomerila automobile, videli smo neki BMW beogradskih tablica kako ga pomera voda - priča Iva.

Ona je smeštena na drugom spratu u kući pa voda nije probila u apartman, ali su turisti iz Bugarske koji su u prizemlju sinoć na brzini morali da spakuju stvari i izađu iz apartmana.

Plaže su kaže trenutno neprepoznatljive i deluje kao da ih nikad nije bilo.

More crne boje

- Kafići i restorani koji su bili na plaži više ne postoje, bujica je sve porušila. Najgore je što su se izlile septičke jame i to sve ide u more koje je sada crno - opisuje ona trenutnu situaciju.

Turisti još nemaju informaciju kada će stići voda, a Grci, kaže naša sagovornica samo se drže za glavu i ponavljaju “katastrofa”. Od kupanja dodaje, za sada nema ništa.

- Kažu da bar četiri dana neće bit voda za kupanje. Mi se nećemo kupati sigurno i samo da uspemo da izvučemo naš gliser iz vode i prekidamo letovanje i vraćamo se u Srbiju - zaključuje naša turistkinja.

Konzulat u Solunu: Najviše nas zovu zbog potopljenih automobila

U našem konzulatu u Solunu kažu da su u stalnom kontaktu sa srpskim turistima i turističkim agencijama.

Najviše poziva imaju zbog potopljenih automobila. Dodaju da niko od naših državljana nije bio u neposrednoj opasnosti te da nije proglašeno vanredno stanje jer je u pitanju trenutna vremenska nepogoda.

- Najveći broj slučajeva nam se javlja vezano za poplavljene automobile i te građane savetujemo da prvo traže od policije zapisnik o šteti i o njenom nastanku kako bi mogli da naplate štetu, a dalja procedura zavisi od vrste osiguranja koje imaju. Ko ima Kasko on će moći da naplati štetu, a ostali u zavisnosti od osiguranja. Mi im stojimo na raspolaganju da im to razjasnimo jer je svaki slučaj poseban, radi se od slučaja do slučaja i u tom smislu ne može se dati neki opšti savet - kaže Siniša Pavić, generalni konzul u Solunu.

On ističe da nema razloga da se upozoravaju turisti koji su u Grčkoj na letovanju niti oni koji nameravaju da putuju, jer se radilo o vremenskim prostorno izdvojenim problemima i nema nagoveštaja opšte opasnosti.

- Nije bilo slučajeva neposredne opasnosti i nama nije poznato da su poplavljeni apartmani u kojima su boravili naši građani. Ne kažem da toga nije bilo, ali niko se nama tim povodom nije obratio iako bi zbog toga trebalo pre svega da se obrate turističkim agencijama. Ako je neko u problemu, a došao je u sopstvenom aranžmanu, mi smo otvoreni da nas pozovu za savet - ističe konzul. Kontakt telefoni Konzulata u Solunu su: +302310/244-265, +302310/244-266 i +302310/244-267.

Pročitajte OVDE kakav se to protest za to vreme najavljuje u Srbiji?

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA