Najnovije

Jovo Bakić oštro o predsedniku Srbije: Vučić pokazao da nema ni stida ni srama

Imenovanjem Siniše Malog za ministra finansija, Aleksandar Vučić poručuje da "nema ni stida, ni straha i da je sve dozvoljeno", smatra sociolog Jovo Bakić. Bakić predviđa da "možemo da očekujemo štošta", jer odnosi u "uigranom tandemu" Vučića i Malog mogu da se promene.

Jovo Bakić (Foto: Jutjub)

On je, u okviru serijala Kvaka 23, ocenio da "ovde sve zavisi od volje jednog čoveka, od onoga šta će njemu u određenom trenutku da dođe u glavu".

"Da li će mu biti oportuno da žrtvuje jednog za njega vrlo značajnog igrača, kao što je Siniša Mali, ili ne", objasnio je Bakić za FoNet.

Nelagalno rušenje objekata u Savamali, mahinacije u vezi s Beogradom na vodi, izgradnja fontane na Slaviji, novogodišnja jelka koja košta 83 hiljade evra, ugovori o kupovini 24 stana u Bugarskoj, sumnjivi doktorat… neke su od afera u kojima glavnu ulogu igra upravo novi ministar finansija.

Ipak, baš zbog "uigranosti tandema", kako to naziva Bakić, malo je onih koji su bili iznenađeni imenovanjem novog ministra.

On kaže da takvi "šamari" demokratskoj javnosti u Srbiji više nisu neuobičajeni. Postavlja se, međutim, pitanje da li je u ovom trenutku Mali potrebniji Vladi Srbije, ili ona njemu?

Bakić situaciju prikazuje slikovito, konstatujući da međusobna zavisnost Malog i Vlade Srbije "zavisi od toga ko je tu krpa, a ko zakrpa".

U suštini, sasvim je svejedno. Zemlji Srbiji i ovom društvu nisu potrebni ni ovakva Vlada, ni Siniša Mali, zaključio je Bakić.

Da li je poljoprivredna mafija u Srbiji štetnija od narko kartela saznajte OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jovo Bakić o ekstremnoj i radikalnoj desnici.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA