Najnovije

Velike demonstracije u Skoplju protiv proameričkog režima Zorana Zaeva

Oko 60.000 Makedonaca protestovalo je sinoć protiv vladavine vazala američke ambasade Zorana Zaeva i „apokaliptičnih poteza” njegove vlade i protiv promene imena zemlje.

Skoplje (Foto: Jutjub)

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski rekao je da je protest „početak kraja” režima Zaeva i zatražio da se prevremenii parlamentarni izbori održe u martu ili aprilu iduće godine, a da dotle zemlju vodi tehnička vlada.

“VMRO-DPMNE neće podržati promenu Ustava da bi se ustanovila promena ustavnog imena. Vrlo smo jasni oko toga”, rekao je Mickoski na skupu.

U nastavku je naglasio: „Ovo su istorijski trenuci za našu otadžbinu. Trenuci u kojima su potrebne snaga, odgovornost i odlučnost. Ovo je vreme treće generacije koja je učila od prve i rasla sa drugom. Ova generacija stoji uspravno pred izazovima sa kojima se suočava Makedonija. Hajde da pokažemo kolika je naša snaga. Hajde da pokažemo koliko volimo Makedoniju. Hajde da jasno i glasno kažemo da se čaša prepunila i da ovako više ne može i ne sme”.

Mickoski je citirao ove reči i Goce Delčeva: „Svaka sloboda koja je poklonjena u suštini je novo ropstvo”. Pa dodao:

„I svaka poklonjena vlast kratko traje. Ovima na vlasti srce već drhti. Iz cele Makedonije, sa svih strana, stiže ista poruka: dosta je bilo!”

Mickoski je precizirao da VMRO-DMNE traži da prevremeni parlamentarni izbori budu istovremeno sa redovnim predsedničkim:

„Izbori su potrebni da narod kaže podržava li ovo što rade Zaev i SDSM. Tražimo da predsednika izborne komisije predloži opozicija. Tražimo da da zemlju 100 dana pred izbore vodi tehnička vlada, kao što je to bilo i uoči prethodnih izbora”.

Mickoski je ponovio da je njegova partija za ulazak makedonije i u EU i u NATO, ali i upozorio:

„Promene u zemlji moramo da izvedemo mi sami. Neće NATO smanjiti broj Zaevljevih hektara pod marihuanom. Zato ponavljam da VMRO-DPMNE meće podržati ustavne promene radi promene imena naše zemlje. Istorija će pokazati ko je bio u pravu. Ne plašimo se! Nema predaje! Mi idemo putem istine i putem otadžbine, a ko je na tom putu taj je - pobednik”.

Mediji pišu da je Vučić odbio američki plan za Kosovo, više o tome OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo kako je protekao protest u Skoplju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA