Najnovije

SAMIT NATO U BRISELU: Sastanak sa Merkel Tramp opisao kao "sjajan"

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO-a u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kada je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.

Merkel i Tramp (Foto: Jutjub)

"Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini", rekao je Donald Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao sa Merkelovom.

Predsednik SAD je istakao da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose", prenosi Rojters.

"Sa Nemačkom imamo izvanredne odnose", istakao je Tramp dodajući da je izrazio zabrinutost zbog novog gasovoda koji je planiran od Rusije do Nemačke.

Merkelova je rekla da je razgovarala o migracijama i trgovini sa Trampom i da se raduje daljoj razmeni jer, kako je navela, SAD ostaju partner Nemačke.

Prethodno je portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla da će Tramp tokom susreta sa Merkelovom na marginama samita u Briselu ponoviti kritiku na račun Merkelove koju je izneo ranije danas.

Tramp je, naime, uoči početka samita javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu.

Pogledajte OVDE kakvu reakciju je izvao kod jednog Rusa Putinov dolazak u Valamski manastir.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Merkel beži od Trampa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA