Najnovije

ŠIPTARI IZMISLILI PRIZNANJE? DAČIĆ: Nema pisane odluke Egipta o priznanju Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, budući da ne postoji pisani trag, ali i da ne treba povezivati temu KiM sa aktuelnom posetom predsednika parlamenta te zemlje Beogradu, gde je tema bilateralna saradnja.

Ivica Dačić (Foto: msp.rs)

Ivica Dačić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministarkom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak Bejl, gde je pojasnio da je bivši predsednik Egipta u poslednjim danima naložio ministarstvu spoljnih poslova, a portparol ministarstva izjavio da je Egipat priznao nezavisnost Kosova.

"Nikakve pisane odluke nije bilo", rekao je Dačić i dodao da ni na sajtu egipatskog ministarstva spoljnih poslova ne postoji nigde informacija da je Egipat priznao Kosovo kao državu.

"Priština Egipat računa u onih 116 zemalja koje su priznale Kosovo, ali Egipat nije uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom i ne glasa za njih u međunarodnim institucijama", naglasio je Dačić.

Istakao je i da Egipat ne radi na uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Kosovom i zahvalio ministarki spoljnih poslova Surinama na tome što je ona prva imala hrabrosti da preispita odluku i povuče priznanje Kosova.

"Poziv Pacoliju je Ugljaninova provokacija"

Bio bih zlurad kada bih rekao da ako Bedžet Pacoli pokuša da dođe u posetu Sulejmanu Ugljaninu u svojstvu ministra spoljnih poslova Kosova proći će kao Marko Đurić u martu u Kosovskoj Mitrovici, ali neću to reći, jer je Srbija civilizovano društvo, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da Ugljanin može da pozove koga hoće kao gosta privatno, ali u funkciji ministra spoljnih poslova Kosova, nepostojeće države, to je samo provokacija.

Vojislav Šešelj danas je operisan, više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić sa Hočevarom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA