Najnovije

USTAŠE PRETE SMRĆU BORCU ZA ISTINU I PRAVDU: Iako je Hrvat, nastoji da iskoreni srbofobiju u Hrvatskoj (FOTO)

Uglednom hrvatskom novinaru Dragu Pilselu, koji javno kritikuje ustaštvo u Hrvatskoj i zalaže se za procesuiranje zločina nad srpskim stanovništvom, upućene su pretnje smrću koje je prijavio policiji

Drago Pilsel (Foto: Jutjub)

Pilsel je na portalu Autograf objavio da je pretnje smrću dobio tokom dvonedeljne kampanje uvreda i pretnji koja je protiv njega vođena na Fejsbuku.

Na svom fejsbuk profilu Drago je postavio svoju fotografiju 16. avgusta i pored nje dao iscrpan izveštaj o sebi i o napadima na njega u Hrvatskoj:

Danas sam dobio više desetina uvreda, ali i pretnji (i dalje pristižu). Neobično su aktivni ovi posebni čitaoci. Uglavnom, temeljno dezinformisani, naravno, i nepismeni. Pa, da pojasnimo:

- Kršten kao Drago Pilsel, rođen sam 1962. u Buenos Ajresu kao Karlos Zvonimir Pilsel u porodici hrvatskih i nemačkih iseljenika, premda je to malo složenija stvar. Novinarstvom sam počeo da se bavim 1979. u Patagoniji. Mislim da mi je ipak život odredio susret s profesorom književnosti Horheom Bergoljom (i njegovim kolegama), godine 1986., sa čovekom koji se sada bavi vođenjem Katoličke crkve kao papa Franja. Od maja 1989. tumaram Balkanom.

Premda meni odgovara samo to što sam novinar i, kada god stignem, ljudsko-pravni aktivista, neki me smatraju vodećim novinarom religiologom u bivšoj Jugoslaviji i najvećim stručnjakom među novinarima za pitanja vezana za Alojzija Stepinca. To je posledica magistarskih teoloških nauka i specijalizacije iz moralne i političke teologije. Nemali je broj onih koji me, videli smo opet danas, smatraju huljom i neprijateljem ''svega hrvatskog'' i za nekoga ko bi se, konačno, kako je poželeo Josip ''Dikan'' Radeljak, što ne prestaje biti tema poruka koje primam, trebao spaliti. Slobodno me mogu optužiti za izdaju ''nacionalnih interesa'', ali je to nebitno jer me, pre svega, zanimaju stvari koje interesuju obične ljude, a to su mir, prosperitet i solidarnost.

O tihom egzodusu Srba u Hrvatskoj više pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Drago Pilsel govori o Jasenovcu, negiranju genocida i revizionizmu na tribini iz 2016. godine u organizaciji srpskog privrednog društva “Privrednik”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA