Najnovije

Dodik: Američki novac za rušenje RS; Ambasada SAD: Teorija zavere

Predsednik RS veruje da će osam miliona dolara odobrenih od USAID-a poslužiti za podrivanje RS, iz američkog diplomatskog predstavništva poručuju – teorija zavere.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Podozrenje koje je Milorad Dodik pokazao prema novcu koji dolazi iz Amerike nije se naročito dopalo američkim predstavnicima u Sarajevu. Oni negoduju zbog tvrdnji koje je izneo predsednik RS, koji je u potpisanom sporazumu USAID-a i Saveta ministara BiH vrednom osam miliona dolara pronašao „uplitanje Amerike u rad drugih država”, suprotno politici predsednika SAD Donalda Trampa.

Dodik je procenio kako je cilj ovih i drugih donatorskih sredstava „mešanje u izbore u BiH i borba protiv ruskog uticaja”, potvrdivši za 17. septembar dolazak ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u Banjaluku. Naime, nedavno potpisani sporazum predviđa izdvajanje osam miliona dolara kao podršku institucijama za borbu protiv korupcije.

Povodom Dodikovih navoda po kojima ministarstvo spoljnih poslova SAD i USAID podrivaju Srpsku jer finansiraju projekte raznih nevladinih organizacija da pišu negativno o RS zajedničkom reakcijom oglasili su se američka ambasada u Sarajevu i USAID.

Dodikove tvrdnje po kojima je taj sporazum „netransparentan i podzeman” i sračunat sa namerom da se Amerika spolja meša u unutrašnja pitanja RS i BiH, nazivaju „lažima”, a tvrdnje predsednika RS kao „neistinite i izmišljotine”.

Pročitajte OVDE koga je Hrvatska izručila BiH.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Slavko Perović - Crna Gora je koncentracioni logor!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA